Search
Close this search box.

بازی قلقلکی

با کودک زیر یک سال چه بازی انجام دهیم
 گاهی بازی با فرصتهای همیشگی پیش روی ما شکل می گیرد. مثل روتینهای همیشگی زندگی، مثل زمان حمام کردن کودکان.حمام فرصت خوبی برای فعال کردن حواس کودک است. این کار را با انواع بافتها و جنس­های مختلف می­توان انجام داد در حدی که کودک از این کار لذت ببرد. وقتی بافت­های متفاوت را روی بدن کودک می­گذارید آنها را نامگذاری کنید. استفاده از اصطلاحات خیس،‌گرم، زبر،‌خشک و ... به مرور به او توانایی تفکیک بین بافت­ها و پیش بینی اثرات هر بافت بر روی بدنش را می­دهد. بازی قلقلکی یک فرصت کوتاه برای تقویت حواس کودک، تقویت عضلات ظریف دست، تقویت مهارتهای اجتماعی و هیجانی، تقویت مهارت زبان آموزی، تقویت توجه کودک، تقویت قدرت پیش بینی برای کودکان زیر یک سال تا هیجده ماهه است.

بخش تکمیلی بازی قلقلکی:

زمان حمام کردن با لمس بیش از اندازه کودک همراه است. حمام فرصت خوبی برای قلقلک دادن کودک و فعال کردن حواس اوست. پوشاندن و در آوردن لباس، شستشو و آب ریختن بر بدن کودک لحاظ نابی برای آموزش و بازی و لذت بردن برای والدین و کودک است. زمان در آوردن لباسهای کودک لحظاتی اجازه دهید تا بدن برهنه‌اش با دمای اتاق عادت پیدا کند. لباسهایی که از تن کودک بیرون آورده‌اید را به آرامی روی شکم کودک حرکت دهید. حین حرکت به واکنش کودک توجه کنید. سپس تکرار کنید « لباس خشکه. روی شکم نی‌نی رو داره قلقلک میده». اگه کودک شما از این کار لذت برد آنرا با حرکت بر روی کف پا، ‌زیر گلو و زیر بغل کودک ادامه دهید. سپس کودک را در میان وان یا لگن مخصوصش قرار دهید. هنگام ریختن آب روی بدن کودک به آرامی بدنش را نوازش کنید و او را قلقلک دهید. اگر کودک می‌خندد و منتظر ادامه حرکت دست شماست می‌توانید همچنان به بازی ادامه دهید. در حین قلقلک دادن کودک به او بگویید «دست من نرمه… الان میاد و اینجا رو قلقلک میده». منتظر واکنش کودک باشید. می‌توانید اعلام کنید که کجا را می‌خواهید قلقلک دهید. پس از ان با استفاده از اسفنج­های شستشو کودک را به آرامی قلقلک دهید. کف پا، زیر بغل، شکم و گلوی کودک برای این کار مناسب است. از حوالی چهار ماهگی کودک قادر به کسب مهارت چنگ زدن به اشیاء می‌شود. در این زمان شما میتوانید اسفنج‌هایی با سایزهای مختلف در اختیار کودک بگذارید تا آنها را در دست بگیرد و با آنها بازی کند. بعد از شستشو، در زمان پیچاندن کودک در حوله گرم به او بگویید حوله گرمه و به آرامی او را خشک کنید. اگر بدن کودک را با کرم‌های مرطوب کننده و لوسیونهای بدن چرب میکنید حین حرکت دادن دستها روی بدن به او اعلام کنید که کرم نرمه. این کار را با آرامی و بدون فشار انجام دهید. اگر کودک شما حین نزدیک شدن به نقاطی که قبلا قلقلک داده‌اید لبخند میزند به شما نشان میدهد که از این بازی لذت برده است.

نکته:

دمای حمام و اتاق را در حدی نگهدارید که کودک بدون پوشش دچار مشکلات و بیماری نشود.

بازی قلقلکی را تا زمانی ادامه دهید که کودک شما احساس رضایت و شادی می­کند. در صورت مشاهده علایم ناخشنودی در کودک بازی را متوقف کنید.

نسبت به علایم و  کودک هوشیار باشید تا نشانه­‌های شادی و ناراحتی را در او متوجه شوید.

مراقبت نمایید جنس وسایلی که برای شستشوی کودک استفاده میکنید با پوست کودک سازگار باشد.

در حین استفاده از بافتهای مختلف  در بازی قلقلکی به واکنشهای کودک دقت نمایید. کودک شما از کدام بافت بیشتر خوشش می‌آید و از کدام کمتر. بازی را به شکلی ادامه دهید که بر اساس واکنشهای کودک جذاب باشد. زمانی که والدین به واکنش کودک توجه میکنند به او می­آموزند که او موجودی منحصر به فرد است که برای والدین دوست داشتنی است. عدم توجه به واکنشهای کودک او را کلافه و دلزده میکند و بی توجه به تلاش شما تنها ناظر حرکات شما خواهد بود.

در حین شستشوی کودک واکنش شما نیز در کودک اثر دارد. آرامش و لبخند شما در حین شستشوی کودک علاوه بر آرامش به او اجازه میدهد تا واکنشهای دلخواه را برای خود انتخاب کند. اگر در حین شستشو اخمو و دایم نگرانید این واکنشها به کودک نیز وارد می شود. هنر والدین کامل اجازه به کودک برای ارتباط مستقیم با هر حس به صورت مستقل و نه تاثیر گذاری از واکنشهای والدین است.

زمانی که قرار است کودک را به حمام ببرید این کار را به عنوان تنها فعالیت شستن کثیفی در نظر نگیرید از هر لحظه بودن با کودک به عنوان فرصتی برای آموزش و تحکیم روابط استفاده کنید.حضور در حمام نباید تنها با شستشوی خالی همراه باشد. از تک تک موادی که برای شستشو استفاده میکنید به عنوان ابزاری در جهت لذت بردن و آموزش کودک استفاده کنید.

در زمان قلقک دادن اعلام جایی که میخواهید قلقک دهید به مرور کودک می آموزد که منظور شما کدام بخش از بدنش را میخواهید  است و پیش از حرکت شما به جمع کردن آن قسمت خواهد پرداخت.این کار علاوه بر آموزش اندامهای کودک به او قدرت پیش بینی میدهد. حس پیش بینی به کودک کمک میکند که بداند میتواند بر شرایط کنترل داشته باشد و به مرور اعتماد به نفس کودک را تقویت میکند.

اگر کودک در بخشی از بدنش احساس خوشایندی ندارد از تحریک و قلقلک آن قسمت خودداری کنید.

Search

مطالعه نمایید:

سایر مطالب
تمرین صبر با بازی ، بازی برای تمرین بازداری پاسخ

لیوانهای شفاف

نویسنده بازی : فاطمه موسوی بصیرت دسترسی به بازی : رایگان خرید اشتراک این بازی برای کدام گروه سنی طراحی شده است ؟ بازی برای

Read More »
این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید:

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *