- نویسنده بازی : فاطمه موسوی بصیرت
- تاریخ انتشار بازی : 1399-09-03
- رایگان
- خرید اشتراک
- بازی برای کودک پنج ساله
- بازی برای کودک شش ساله
- بازی برای کودک هفت ساله
- بازی برای کودک هشت ساله
- بازی برای کودک نه ساله
- بازی برای کودک ده ساله
- دارد
- ندارد
- توجه و تمرکز
- حافظه کاری
- تمرین مهارتهای شنیداری
- تمرین مهارت بازداری پاسخ
- تمرین مهارت انعطاف پذیری شناختی
بازی شناختی تیز گوش
برای بازی تیز گوش به یک صفحه شطرنجی نیاز دارید. این صفحه را میتوانید خودتان آماده کنید و یا اینکه از صفحات شطرنجی آماده در فروشگاههای لوازم التحریر تهیه کنید. همچنین به یک کاور نایلونی برای گذاشتن برگه شطرنجی در داخل آن و یک ماژیک وایت برد نیاز دارید.
قبل از ورود به بازی لیستی از کلمات را تهیه کنید. چند کلمه در این بازی به عنوان نشانه به جای کارتهای رنگی در بازیهای قبلی به کار می روند و کودک باید بر اساس آنچه که میشنود عمل کند.
پیش از ورود به بازی قوانین بازی را اعلام میکنیم. به کودک میگوییم من تعدادی کلمه برای تو میخوانم و تو باید هر کلمه را که شنیدی به ترتیب در خانه های خالی شطرنج یک نقطه برای آن کلمه بگذاری. این کار را با ریتمی ملایم انجام دهید تا کودک کار نقطه گذاری را انجام دهد. از کودک بخواهید صفحه را پاک کند و حالا به او بگویید من دوباره برایت کلمه ها را می خوانم و تو بعد از شنیدن هر کدام یک نقطه می گذاری فقط هر زمان کلمه برگ را شنیدی نباید هیچ نقطه ای بگذاری و یک خانه را خالی گذاشته و به خانه بعدی می روی تا کلمه بعدی را بشنوی. (کلمه برگ یک کلمه انتخابی است و میتواند هر کلمه دیگری باشد).
حالا مجددا لیست کلمات را برای کودک بخوانید و در لابلای آن کلمه برگ را بگنجانید تا کودک بر اساس دستور عمل کند. در صورتی که کودک در واکنش به موقع و درست موفق بود حالا یک کلمه انتخابی دیگر نیز به بازی اضافه می کنیم. مثلا کلمه انتخابی دوم «تلفن » باشد. در این صورت به کودک میگویید هر زمان که در میان کلمات این کلمه را شنیدی باید به جای آن یک علامت ضربدر (یا هر علامت ساده دیگری که کودک می تواند بگذارد که شبیه نقطه نباشد) بگذاری. یک بار هم لیست کلمات را با قرار دادن کلمه تلفن در آن بخوانید تا کودک به قانون این کلمه هم مسلط شود.
حالا وارد بازی تیز گوش می شویم. در این بخش شما کلمات را میخوانید و مثل معمول در میان آن کلمه های برگ و تلفن را به صورت پراکنده تکرار میکنید. میتوانید گاهی دو بار پشت هم این کلمات را تکرار کنید. مثلا سیب، زمین، توپ، برگ، برگ، برگ، صندلی، برگ، مهمان،هوا، تلفن، شیر، و…
بخش سخت بازی تیز گوش:
اهداف بازی تیز گوش:
بازی تیز گوش با هدف تمرین مهارت شنیداری و توجه و تمرکز، تقویت حافظه کاری، بازداری پاسخ و انعطاف پذیری شناختی برای کودکان پنج تا ده ساله طراحی شده است.