حالا دستور بازی را برای کودکان اعلام کنید. از کودک یا کودکان بخواهید پشت خطوط بازی بایستند. بازی به صورت رفت و برگشتی است. یعنی پس از رسیدن به آخرین خط کودک باید چرخیده و از همان خط مسیر را طی کند مثلا کودک باید روی خط اول جفت پا بپرد و روی خط دوم تک پا. همین مسیر را تا آخرین خط ادامه می دهد.
در مسیر بازگشت اگر آخرین خط به صورت جفت پا پریده بود حالا در برگشت روی همان خط آخر باید تک پا بپرد. در این صورت بچه ها یک ریتم ساده در بازی را تجربه نخواهند کرد و هر بار باید این ریتم را در خاطر نگهدارند. یک بار مسیر را به همین صورت و بدون دستور دیگری انجام دهید تا همه متوجه روال پرشها بشوند. اگر هنوز ابهامی در این چرخش وجود داشت آن را برطرف نمایید.
حالا به کودکان قوانین هر رنگ را اعلام کنید. به کودکان بگویید معنی جفت پا و تک پا روی هر رنگ متفاوت است. معنی جفت پا روی رنگ زرد یعنی یک بار بشکن بزن. معنی جفت پا روی رنگ قرمز یعنی دو بار بشکن بزن. معنی تک پا روی رنگ زرد یعنی یک دور دور خودت بچرخ و معنی تک پا روی رنگ قرمز یعنی اینکه هیچ کاری انجام نده و به خط بعدی برو.
پس از اعلام قوانین اولین چیزی که با آن مواجه خواهید شد گیج شدن کودکان از قوانین است. اشکالی ندارد هدف این بازی تقویت حافظه کاری کودکان است. کودکان باید قوانینی را که اعلام می کنید تا پایان بازی در حافظه خود نگهدارند. مثل نگهداری یک شماره تلفن ناشناس که شنیده اید و تا گرفتن شماره فرد و پاسخ دادنش در حافظه نگه می دارید. احتمالا اگر فردا از شما همان شماره تلفن را بپرسند در یاد آوری آن مشکل خواهید داشت. همینطور این قوانین احتمالا تا یک هفته در خاطر کودکان باقی خواهد ماند و به حافظه بلند مدت آنها نخواهد رفت. نکته بازی به کار گیری حافظه کاری در حین بازی و توجه و تمرکز بر قوانین است. نکته مهمتر اینکه کودکان پس از چند دور بازی خواهند دید که چقدر این قوانین و بازی برایشان راحت شده است که نشان می دهد مغز آنها قوانین را فرا گرفته . در این صورت می توانید نوع قوانین را عوض کرده و آنها را جابه جا یا پیچیده تر کنید.
نکات بازی جفت پا تک پا:
رنگهای قرمز و زرد مثل پله های نردبان، روی هم اما با فاصله از هم قرار می گیرند. وقتی کودکان به آخرین خط می رسند روی زمین پریده و حالا از اینجا حرکتی بعدی روی آخرین خطی که از روی آن پریده اند دوباره اجرا میشود. عملا روی خط آخر کودک یک بار جفت پا و یک بار تک پا می پرد.
بازی جفت پا تک پا با هدف تمرین انعطاف پذیری شناختی، تمرین بازداری پاسخ، تمرین توجه وتمرکز و تمرین حافظه کاری برای گروه سنی نه تا دوازده سال طراحی شده است