بخش تکمیلی بازی حافظه سایه ای:
برای ترسیم سایه نیازی به کشیدن جزییات یک عکس نیست و فقط حدود بیرونی تصویر در بازی استفاده می شود. پس از ترسیم حدود بیرونی میتوانید با یک ماژیک سیاه آن را رنگ کنید. به این ترتیب هنگامی که کارتهای سایه و اصلی به ۱۲ عدد رسید بازی را شروع کنید.
کارتهای سایه و اصلی را در مقابل کودک بگذارید و از او بخواهید که به شما نشان دهد کدام سایه متعلق به کدام تصویر است. هر چه کودک کوچکتر باشد تمایز بین تصاویر انتخابی شما باید بیشتر باشد. مثلا برای یک کودک سه ساله تصاویری که انتخاب می کنید شامل توپ، خرس، گل، خانه و نظایر این باشند اما برای یک کودک شش ساله میتوانید موضوعاتی از یک نوع با تغییراتی جزیی را انتخاب کنید. مثلا یک خرگوش در حالت ایستاده، خوابیده، خمیده و نظایر آن.
در مرحله بعدی بازی چهار کارت انتخاب کنید. دو سایه و دو تصویر اصلی. کارتهای سایه را در بالا و تصاویر اصلی را در زیر آن بگذارید و بعد کارتها را به پشت برگردانید . طوری که کودک نتواند شکل کارتها را ببیند. حالا از کودک پنج ساله خود بخواهید یکی از کارتها را انتخاب کند و سپس از او بخواهید ببیند میتواند کارتی که سایه یا اصل این کارت است را بیابد. اگر کودک شما در این مرحله موفق بود یک بار دیگر نیز این بخش را انجام دهید و سپس به تدریج کارتها را به شش، هشت و دوازده برسانید.
میتوانید این بازی را به صورت دو تایی انجام دهید و به کودکان بگویید که حواسشان به کارتهای دوستانشان نیز باشد چرا که ممکن است پاسخ تصویر یا سایه ای باشد که انتخاب می کنند.
نکته:
حتما در ساخت کارتها به این نکته توجه داشته باشید که اندازه همه کارتها باید یکسان باشد تا در زمان انجام بازی حافظه سایه ای، کودک از علائم ظاهری کارتها نخواهد آنها را انتخاب کند.
مربیان و معلمان بسته به نوع آموزشی که در کلاس دارند میتوانند از محتواهای آموزشی خود برای بازی سایه کمک بگیرند. مثلا شکل حروف، وسایل بهداشتی، پوشاک، حشرات و …