این فعالیت بسته به توان کودک شما در حرف زدن و تسلطش بر آن میتواند برای هر سنی مناسب باشد. برای این کار بهتر است با کمک کودک برگه های چند کتاب داستان را جدا کرده . اطراف عکسها را بریده و آنها را روی مقوا بچسبانید تا به صورت کارتهایی مشابه و هم سایز در آیند.
یه روش ساده برای این بازی این است که کارتها را در اختیار کودک بگذارید و از او بخواهید تصاویر مربوط به هر داستان را جدا کرده و در کنار هم بگذارد.
میتوانید از کودک بخواهید روال هر داستان را نیز به طور مرتب بچیند. اول چه اتفاقی افتاد. بعد چی شد میتواند سوالاتی باشد که کودک را هدایت کند.
میتوانید کارتها را با هم مخلوط کنید و از کودک بخواهید یک کارت را به طور اتفاقی بیرون بکشد و بعد کارت دیگری را به صورت تصادفی انتخاب کند و برای این دو صحنه ای که انتخاب کرده بخش اول داستانش را بسازد. هر بار یک کارت تصادفی دیگر بیرون بکشد و با آن داستانش را ادامه دهد. نگران نباشید این کار برای بچه ها سخت نیست. اگر به آنها فرصت کافی داده شود در ساختن داستانهای تخیلی مهارت خوبی پیدا می کنند.
در ابتدا داستانهای کودک شما برای هر صفحه فقط شامل یک جمله کوتاه است اما به مرور برای هر تصویر نکات بیشتری خواهد گفت.
اگر کودک شما چیز خاصی برای کارتی که در مقابلش است نمی گوید او را راهنمایی کنید که مثلا اینجا چی میبینی… به نظرت چی شده که این اتفاق افتاده… بعدش چی میشه ….او را هدایت کنید که نکات بیشتری بگوید.
اگر می توانید داستانی را که کودک می گوید یادداشت کنید و یا صدای او را ضبط کنید. شنیدن داستان کودک مجددا برایش بسیار جذاب است و در عین حال به او کمک میکند تا داستانهای بیشتری را در ذهن بسازد.
می توانید حتی شخصیتهای داستان کودکان را جدا کنید و از کودک بخواهید که این شخصیتها را در نقاشی اش چسبانده و داستانی برای آن بگوید.
نکته:
در حین داستان گویی کودکان به او نگویید این اصلا ممکن نیست. نمیشه که این اتفاق بیفتد…. همه آنچه در این بازی داستان سازی قرار است اتفاق بیفتد آزاد کردن فکر کودک از اما و اگر ها و اجازه پرواز در ناممکنهایی است که به ذهنشان می رسد.
جملات کودک را همچنان که می گوید یادداشت کنید اما میتوانید اشکالات در تلفظ کلمات را اصلاح کنید. این کار را تنها با تکرار درست کلمه انجام دهید.