حتی ترکیدن ناگهانی حبابها برای این گروه سنی به اندازه بچه های بزرگتر جذاب نیست. راهکار چیست؟
کودک هر چیز ناشناخته ای را با والدینش می شناسد. اگر شما واکنش مثبتی نسبت به یک ناشناخته داشتید آن ناشناخته نیز برای کودک حس مثبتی ایجاد خواهد کرد و برعکس. حباب بازی را از زمانی که کودک بتواند به تنهایی بنشیند میتوان در زمان حمام رفتن با او انجام داد.
اهداف این بازی برای گروه سنی زیر یک سال و یک تا دو سال شامل تقویت هماهنگی بین چشم و دست، هماهنگی حرکات و تقویت عضلات درشت و ظریف دست، تقویت توجه و تمرکز، درک رابطه علت و معلولی، تقویت مهارت زبان آموزی و رشد مهارتهای اجتماعی و هیجانی است.
بهترین زمان حباب بازی، وقت حمام کودک است. اگر کودک شما حمام را دوست ندارد و یا در حمام دائما گریه میکند این بازی میتواند تا حدی تاثیر مثبتی در رفع این مشکل داشته باشد.
برای بازی به وسیله خاصی نیاز نیست. کافی است کمی از شامپو یا بدن شوی کودک را در کف دست بریزید و با کمی آب و مالیدن دستها بهم و بعد فوت کردن در میان آنها از لابلای آن حبابهای بزرگ و کوچکی را تولید کنید (در صورتی که تمایل دارید این کار را با مایع حباب و ابزار نیز میتوانید انجام دهید که دستور تهیه آن در زیر آمده است).
کودک را در وان یا لگن مخصوصش بنشانید. به کودک بگویید که میخواهید حباب درست کنید. بعد با فوت کردن از میان دستها حباب بزرگ بسازید. دیدن حبابها در بار اول برای کودک بسیار هیجانانگیز است. با دقت متوجه واکنش و هیجانات کودک باشید. با استفاده از نوک انگشت تلاش کنید تا حباب را بترکانید و یا با فوت کردن حباب سعی کنید جهت حرکت را به سمت دیگری تغییر دهید. زمانی که حبابی در حال حرکت است با گفتن کلماتی همچون «چه حباب بزرگی، چه کوچیکه، داره میاد پایین، رفت بالا، وااااااای ترکید…. » و چیزهایی نظیر آن حرکت و اندازه حباب را برای کودک بیان کنید.
کودک به مرور متوجه رابطه بین کلمات و حبابها خواهد شد. این امر به زبان آموزی کودک کمک میکند. به تدریج حبابها را به سمت کودک هدایت کنید. ابتدا حبابهایی با سایز بزرگ برای کودک تولید کنید که به راحتی بتواند آنرا لمس کند. کودک را تشویق کنید که حباب را بگیرد. با گفتن بگیرش. دستت رو بیار بالا. اگر کودک واکنشی نشان نمیدهد دست او را بگیرید و به سمت حباب ببرید. زمانی که بر اثر تماس دست کودک حباب ترکید بگویید…حباب ترکید. برای آن هم یک صدای خاص تولید کنیدمثل پووو…. تق… یا نظایر آن. همراهی صدا با یک فعل راه ارتباطی خوبی برای شما و کودک است. کودک قادر به بیان کلمات نیست اما میتواند در زمانی که شما میگویید حباب را بترکان صدای شما را تقلید کند. اگر در حین بازی، حباب به بخشی از اندام کودک تماس پیدا کرد نام آن اندام را بگویید. مثلا حباب افتاد روی دستت. زمانی به بازی خاتمه دهید که آثار خستگی در کودک را مشاهده میکنید. در این موقع کودک حرکات دست شما و حبابها را تعقیب نمیکند.
نکته
در مرحله اول حباب بازی ممکن است کودک از حبابها بترسد. اگر واکنش کودک خیلی شدید است (همراه با گریه و جیغ) بازی را به یک روز دیگر که آرامش بیشتری دارد موکول کنید. اما در صورتی که علایم شدید نیست خودتان به تنهایی با حبابها بازی کنید تا ترس کودک از آن برطرف شود. توجه به علایمی که کودک از خود نشان میدهد راهنمای شماست.
از ترکاندن حبابها نزدیک صورت کودک خودداری کنید. مواد شوینده ممکن است باعث سوزش چشم کودک شود و یا او را بترساند.
زمانی که کودک حبابی را لمس کرد او را با گفتن کلمات محبت آمیز تشویق کنید مثل اینکه «تو گرفتیش… آفرین … موفق شدی». این کار به رشد و تقویت عزت نفس کودک کمک میکند.
اگر مایع حباب برای این بازی درست می کنید آن را در اختیار کودک قرار ندهید. کودک قادر به فوت کردن نیست و ممکن است آنرا قورت بدهد.
هرگز در هیچ زمانی واکنش ناگهانی به حرکات اشتباه کودک نشان ندهید. این کار ترس را در کودک ایجاد میکند. اگر کودک به سمت ظرف مایع حباب چنگ زد با حرکت تند و یا جیغ کشیدن سعی نکنید آنرا از کودک بگیرید. این کار باعث ترس کودک میشود.
طرز تهیه مایع حباب
نصف فنجان مواد شوینده (این ماده میتواند مایع دستشویی و یا ماده ظرفشویی و یا حتی پودر رخت شویی باشد)
۴فنجان آب گرم
۵/۱قاشق چایخوری گلیسرین (در تمام داروخانه ها یافت میشود)
ابتدا به نصف فنجان ماده شوینده به تدریج آب گرمی که در حد جوش باشد اضافه نمایید. این کار را به آرامی و در یک ظرف بزرگ انجام دهید و همانطور که آب جوش را اضافه میکنید ماده ترکیبی را به هم بزنید تا خوب کف کند و در پایان ۳ قاشق گلیسیرین اضافه نمایید.این ترکیب بسیار عالی خواهد بود و شما حبابهای خیلی بزرگی خواهید ساخت. همچنین با استفاده از تا کردن چند سیم فلزی گلسازی به شکلهای هندسی میتوانید حبابهایی در سایزهای مختلف تولید کنید.