یک دلیل ساده آن محدودیت است. زمانی که ما در محدودیتها گرفتار باشیم، انسانهای خلاقتری شده و تلاش میکنیم از آنچه در دسترس داریم بهترین استفاده را انجام دهیم. یک دلیل علمی دیگر هم دارد. انعطاف پذیری مغزی… یک قابلیت بی نظیر در مغز که ما را قادر می سازد مسیرها و ارتباطات جدید و حتی در بعضی موارد سلولهای عصبی جدیدی در مغز تولید کنیم. انعطاف پذیری مغزی همان ویژگی خاصی در ماست که به ما در یادگیری کمک می کند. هر یادگیری باعث تغییر در ساختار مغز می شود. این خاصیت بی نظیر مغز در سنین پایین تر غالب تر است به همین دلیل فردی بدون دست، توانمندی بی نظیری در استفاده از پاها به همان طریق دستها کسب می کند.
بحث علمی امروز طولانی شد. اما آنچه امروز به آن اشاره می کنیم لزوما بازی خاصی نیست. یک روش جدید در تجربه یک کار معمول است. پای نقاش یعنی استفاده از پا برای نقاشی کشیدن بدون استفاده از دستها… مطمين باشید اگر هر روز مدت زمانی را به این کار اختصاص دهید به مرور درکشیدن ظرایف با پا مهارت کسب می کنید و خود شما اولین فردی خواهید بود که به این توانمندی جدید با شگفتی نگاه خواهید کرد.
مقداری رنگ، قلمو، کاغذ بزرگ ، یک زیر انداز وسایل بازی امروز خواهد بود. زیر انداز را روی زمین پهن کنید. از کودک بخواهید روی صندلی بنشیند. مطمئن باشید ارتفاع صندلی در حدی است که کودک به راحتی می تواند فعالیت را انجام دهد. وسایل نقاشی را نیز در کنار کودک قرار دهید و از او بخواهید بدون استفاده از دستهایش و تنها با استفاده از پاها با قلمو یک نقاشی ساده بکشد.
توصیه میکنم خود شما هم در کنار کودک این تجربه را انجام دهید و در طی روزهای مختلفی که این فعالیت را تکرار می کنید میزان تفاوت توانمندیهایتان را در اولین تجربه با آخرین تجربه مقایسه کنید. حتما از دیدن شگفتیهای مغز، هیجان زده خواهید شد.
پای نقاش در همه گروههای سنی قابل انجام است اما احتمالا برای گروه سنی شش سال به بالا جذابتر خواهد بود. این فعالیت به تقویت خلاقیت و تمرین انعطاف پذیری کمک خواهد کرد.