Search
Close this search box.

یک نفس تازه !

دسترسی به بازی :
این بازی برای کدام گروه سنی طراحی شده است ؟
فایل قابل دانلود بازی:
کدام مهارت های شناختی در این بازی تمرین می شود؟
زمانی که کودک به هر دلیلی به شدت بی‌قرار شده و یا آرامش و قرار ندارد زمان تنظیم مجدد و حضور کودک در منطقه امن خودش است. این کار ممکن است شبیه زمان تنبیه و محرومیت به نظر بیاید. اما تفاوت عمده در این است که کودک در زمان تنظیم مجدد به خاطر یک اشتباه از بازی محروم نمی‌شود. بلکه فرصتی به کودک داده می‌شود که در زمان تجربه هیجانات فراوان بتواند در منطقه امن خودش نفسی تازه کند و بفهمد آنچه در حال انجام شدن است چیست و بتواند روح و بدنش را آرام کند. دقیقا شبیه مفهوم تون آپ خودرو که باعث تنظیم موتور و کارایی بهتر آن می‌شود.

نوع توجه:

توجه متمرکز

وسایل مورد نیاز برای بازی:

لیستی از هر آنچه که کودکتان تمایل دارد در یک زمان خیلی کوتاه انجام دهد آماده کنید.

نحوه انجام بازی:

وقتی همه چیز برای کودک شما بیش از اندازه سخت و نامنظم و از کنترل خارج شده به او پیشنهاد زمان تنظیم مجدد را بدهید. این کار به معنای تنبیه نیست. او باید بداند که بد نیست ولی در حال حاضر شرایط سختی دارد یا اینکه روز سختی را پشت سر گذرانده است. می‌توانید جملاتی نظیر این به کودک بگویید « آیا برای تنظیم مجدد نیاز به زمان دارد؟ یا اینکه چرا تو نمیری که کمی آرام بشی و بعدش برگردی و بهمون ملحق بشی… وقتی که آماده شدی؟» یا اینکه «الان زمان مناسبیه برای اینکه بری به منطقه امن خودت».


قبلا مکانی را برای تنظیم مجدد مشخص کنید و چیزهایی را آنجا در دسترس بگذارید که برای کودک شما مفید است. از خود کودک برای آماده سازی منطقه امن کمک بگیرید و فعالیت‌هایی که دوست دارد را در آنجا قرار دهید. مثلا لوازم هنری (وسایل نقاشی، کاردستی، رنگ و …)، کتاب، پازل، موسیقی، سی دی‌های داستان یا حتی زیر انداز یوگا و ژست‌هایی برای تقلید و نظایر آن.


منطقه امن می‌تواند جایی زیر میز نهارخوری یا چادری در حیاط یا یک صندلی نرم و راحت در یک گوشه ساکت خانه باشد. این مکان به معنای قرار گرفتن در جلوی تلویزیون نیست یا نباید در این قسمت باشد. ایده این نیست که چیزی باعث بهم ریختن حواس کودک از احساس و تجربه هیجانی واقعی که داشته بشود. بلکه ایده اصلی این فعالیت این است که کودک بتواند خودش را با فعالیت‌هایی که او را آرام و حس بهتری به او خواهد داد، آرام کند و یک شیوه خلاقانه برای آرام سازی خودش که بعدها در کل زندگیش به او کمک خواهد کرد را به کار بگیرد.

پیشنهادهای بیشتر برای بازی:

به کودکتان تکنیک‌های آرام سازی را یاد بدهید با تنفس عمیق و آگاهانه برای آگاه سازی خودش به ترتیب زیر:


1- به خودت بگو من آرام می‌شوم.

2- تا پنج به آرامی بشمار.

3- سه نفس عمیق بکش در حالی که یک دستت روی شکم است تا بالا و پایین شدن شکمت را در حین تنفس عمیق ببینی.

این کار را با کودک وقتی آرام است تمرین و تکرار کنید و خودتان انجام بدهید تا کودک آن را ببیند و فرا بگیرد. این کار را بیش از یک بار و در روزهای مختلف انجام دهید تا کودک به خوبی آن را فرا بگیرد. به این ترتیب وقتی ترسها،‌ عصبانیت‌ها و اضطراب‌ها کودک را فرا می‌گیرند او قبلا شیوه‌ای برای آرام کردن خودش و فائق آمدن بر مشکلاتی که او را فرا گرفته است، در دست دارد.

اما وقتی کودک با یک هیجان بیش از حد مواجه می‌شود که نیاز به حرکات بدنی برای رها کردن این هیجان و انرژی بیش از حد دارد پریدن روی ترامپولینگ (تشک‌های پرش)، یا ضربه زدن به کیسه‌های بوکس کودک یا دویدن در بیرون می‌تواند برای تنظیم مجدد به کودک کمک کنند.

در این بازی کودک چه چیزی فرا می‌گیرد؟

کودکان مهارت‌های آرام سازی خود را فرا می‌گیرند. وقتی که ما عصبانی یا گیج و مبهوتیم یا اینکه کنترلمان رو روی شرایط از دست داده‌ایم، می‌توانیم با رفتن به یک منطقه آرام و تنظیم مجدد حس بهتری را به خودمان بدهیم. این کار ما را در شرایط و قالب ذهنی بهتری قرار می‌دهد تا با مشکلات مواجه شویم.

از آنجا که این کار درس زندگی هست که برای همه مورد نیاز است، خوب است که بچه‌ها شما را در زمان‌های بحران و هنگام آرام سازی با فعالیت‌های مشابه ببینند. «من الان احساس خستگی شدیدی می‌کنم و نیاز دارم که تنظیم مجدد بشم. من میرم تا توی دفتر خاطراتم یک کم بنویسم. وقتی خودمو آرام کردم بر میگردم».

Search

مطالعه نمایید:

سایر مطالب

بازی مجسمانه خرگوش

نویسنده بازی : فاطمه موسوی بصیرت دسترسی به بازی : رایگان خرید اشتراک این بازی برای کدام گروه سنی طراحی شده است ؟ بازی برای

Read More »
تمرین صبر با بازی ، بازی برای تمرین بازداری پاسخ

لیوانهای شفاف

نویسنده بازی : فاطمه موسوی بصیرت دسترسی به بازی : رایگان خرید اشتراک این بازی برای کدام گروه سنی طراحی شده است ؟ بازی برای

Read More »
این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید:

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *