بخش تکمیلی بازی تاس خلاق:
استفاده از تاس به طور معمول در بازیهای دیگر یه عنوان ابزاری کمکی به کار گرفته می شود و معمولا خودش به تنهایی بازی خاصی محسوب نمیشود. اما بازی تاس خلاق با استفاده از یک تاس شکل میگیرد. برای بازی می توانید از یکی از تاسهای وسایل بازی کودکتان کمک بگیرید و یا اینکه با تکه ای مقوا یک مکعب مربع به عنوان تاس درست کرده و بازی را با آن انجام دهید.
قبل از شروع بازی به یک برگه کاغذ احتیاج دارید که روی آن تعدادی دایره با خودکار ترسیم شده باشد. این دایره ها قرار است در طی بازی به نقاشی از صورتهای مختلف تبدیل شوند. تاس را نیز کمی تغییر دهید. میتوانید تصویر چشم، دهان، ابرو، مو، دماغ و علامت ویژه (شامل خال، ضربدر، زیگل و یا هر چیز دیگری) را روی کاغذ نوشته یا بکشید و هر کدام از این کاغذها را روی یکی از وجوه تاس بچسبانید. در صورتی که کودک شما قادر به خواندن است میتوانید نام هر کدام را بنویسید و روی تاس بچسبانید.
حالا بازی را شروع کنید. از کودک بخواهید تاس را بیندازد و آنچه را که می بیند بخواند یا نام ببرد. حالا یکی از دایره های روی برگه کاغذ را انتخاب کرده و عضوی را که نام برده روی آن بکشد. مثلا در بار اول او دهان را خوانده و روی دایره انتخابی یک دهان با هر مدلی که دوست دارد میکشد. مجددا از کودک بخواهید تاس را بیاندازد و بخشی را که می بیند روی کاغذ ترسیم کند.
تا زمانی که از هر عضو یک بار انتخاب شده باشد بازی ساده است اما وقتی نام یک عضو دوباره تکرار شد اصل بازی خلاقیت آغاز می شود. کودک باید این بار تلاش کند که عضو نام برده شده را متفاوت از شکل ترسیمی قبل روی کاغذ ترسیم کند. مثلا اگر برای دومین بار کلمه ابرو را دید باید تلاش کند ابروی ترسیمی دوم متفاوت از اولی باشد. مثلا اولی را اخمو دومی را شاد و سومی را عصبانی و … ترسیم می کند. کودک باید هر بار تفاوتی بین اجزایی که باید ترسیم کند را لحاظ کند.
بازی تاس خلاق شبیه بازی مشاعره است. با این تفاوت که شما با هر بار تاس انداختن باید شکلی بکشید که شبیه شکلهای قبلی نباشد. می توانید بازی را دو نفره انجام دهید در این صورت کودک باید شکلی که ترسیم می کند مشابه شکل های قبلی خود یا همبازیش نباشد.
نکته:
میتوانید برای کودکان ده سال به بالا به جای چسباندن نام هر عضو روی تاس از شماره بندی استفاده کنید. روی یک صفحه شماره یک تا شش را بنویسید و مقابل هر کدام نام یکی از اعضایی که باید کودک ترسیم کند نوشته شود. هر بار کودک تاس را می اندازد و شکل ترسیمی هر عدد را می خواند. پس از ده بار انداختن تاس میتوانید کاغذ نوشته اعضا را حذف کنید تا کودک با کمک حافظه به خاطر بیاورد که هر عدد معادل چه عضوی است.
می توان در روی تاس به جای عناصر صورت از اجزای یک خانه استفاده کرد و هر بار با انداختن تاس کودک باید بخشی از یک خانه را متفاوت از دیگر نقاشیهایش ترسیم کند.