Search
Close this search box.

بازی وانمودی…درک هیجانات و احساسات دیگران

بازی وانمودی بازی تقلید کودک از بزرگسالان برای شناخت احساسات دیگران
در حدود هیجده ماهگی می‌توان بازی وانمودی را با کودک شروع کرد. بازی وانمودی شناخت احساسات و هیجانات دیگران است. ما چگونه می‌فهمیم یک فرد چه حسی دارد وقتی غمگین است و یا زمانی که چیزی گم کرده است؟ بزرگسالان به راحتی با به یاد آوری خاطرات خود و نیز درک حالات فرد از طریق چهره و زبان بدن، کلمات، واکنش‌ها و ... قادر به درک حس دیگران در یک موقعیت هستند. اما یک کودک که هنوز تجربه چندانی از حس‌ها ندارد چگونه احساس دیگران را درک می‌کند؟ یک کودک هم قادر است این کار را فرا بگیرد و متوجه احساسات دیگران شود. بازی وانمودی علاوه بر شناخت احساسات دیگران به کودک،‌ آموزش بازی کردن با خود به تنهایی است. تا پیش از این کودک مدت زمان کوتاهی را به تنهایی با خود بازی می‌کند. بازی وانمودی فرصت بازی کردن طولانی‌تر را به کودک می‌دهد. انتظار ما این است که به تدریج کودک بتواند ساعت‌های طولانی‌تری با وسایل، بازی کرده و خود را سرگرم کند.

 برای این بازی از یکی از عروسک‌های کودک استفاده می‌کنیم. عروسکی را در کنار خودتان روی یک لگو یا بالش قرار بدهید. بعد وانمود کنید که عروسک افتاده است. به کودک بگویید «خرسی افتاد… آخ آخ … خرسی دلش بغل می‌خواد». بعد عروسک را بغل کنید و سعی کنید خرسی را آرام کنید. به کودک بگویید تو هم می‌خوای خرسی رو بغل کنی؟ جملاتی که بتواند غم افتادن خرسی را کمتر کند در حین اینکه کودک او را بغل کرده بیان کنید. مثل اینکه « نازی… نازی… دردش اومد… خیلی درد میکنه خرسی؟… گریه نکن… الان نازش می‌کنم بهتر می‌شه». این کار را تکرار کنید.

در مرحله بعد از اشیاء آشنایی که در اطراف کودک و عروسکش است کمک بگیرید. یک فنجان یا لیوان آب، قاشق، پتو، شانه و…. به کودک بگویید خرسی تشنه‌‌اش شده … دلش آب می‌خواد. وانمود کنید با فنجان یا لیوان به خرسی آب می‌دهید. و بعد دوباره تکرار کنید خرسی تشنه اش شده…اجازه دهید که کودک با لیوان به خرسی آب بدهد. به همین ترتیب جملات دیگری متناسب با اشیاء در اختیار کودک بگویید. مثل اینکه خرسی خوابش میاد… خرسی می‌خواد سوپ بخوره… خرسی بیسکوییت می‌خواد… خرسی می‌خواد….

رشد هیجانی و اجتماعی شامل شناخت احساسات و هیجانات و رفتارها، وابستگی، ارتباط با دیگران، استقلال، عزت نفس و خلق و خو می‌شود. در این گروه سنی معمولا بچه‌ها در بازی از بزرگسالان تقلید می‌کنند. به همین دلیل انجام بازی وانمودی فرصت خوبی هم برای تقلید و هم برای شناخت احساسات، نیازها و رفتارهای دیگران است.

**این مطلب برگرفته از مرکز خدمات پزشکی کودکان فلوریدا است.

لطفا نظرات خود را با ما به آدرس Info@dallii.irدر میان بگذارید

Search

مطالعه نمایید:

سایر مطالب
انعطاف پذیری شناختی

انعطاف پذیری شناختی

انعطاف پذیری شناختی چیست؟ انعطاف پذیری شناختی کمک می‌کند تا با چالش‌ها و تغییرات زندگی به بهترین شکل ممکن سازگار شویم. این مهارت به افراد

Read More »
این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید:

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *