Search
Close this search box.

نقشه ذهنی

دسترسی به بازی :
این بازی برای کدام گروه سنی طراحی شده است ؟
فایل قابل دانلود بازی:
کدام مهارت های شناختی در این بازی تمرین می شود؟
یکی از راه¬هایی که به کودکان کمک می¬کند تا اگاهی خود را در مورد مسیرها افزایش دهند این است که از آنها بخواهیم ذهن خود را آماده کنند تا تصویری از بالا و تصویری کلی نسبت به مسائل پیرامون خود داشته باشند.

لوازم مورد نیاز برای بازی:

چند قطعه کاغذ به تعداد کودکان

چشم¬بند یا پاکت کاغذ بزرگ به تعداد دلخواه برای پوشاندن چشمها

نحوه انجام بازی شناختی نقشه ذهنی:

یک تکه کاغذ را روی زمین قرار دهید تا کودکان روی آن بایستند. این کاغذ را “خانه اصلی” بنامید. هنگامی¬که کودک روی خانه اصلی ایستاده از او بخواهید تا به فاصله¬ای که با اشیا درون اتاق مانند قفسه کتاب، نیمکت یا در آشپرخانه دارد توجه نماید. سپس از وی بخواهید تا به فاصله بین قفسه کتاب با نیمکت، نیمکت با در آشپرخانه و در با خانه اصلی توجه کند.

سپس از او بخواهید تا چشمانش را ببیندد و به نوبت از خانه اصلی به سوی هر کدام از اشیا نامبرده حرکت کند. برای مثال: “بدون اینکه چشمانت را باز کنی به طرف قفسه کتاب حرکت کن و سپس به خانه اصلی برگرد”. اگر برای کودکان سخت بود که چشمانشان را بسته نگه دارند می¬توانید از چشم بند استفاده نمایید. در ضمن باید مسیر کودک را از هر گونه مانع و شی¬ای پاک کنید.

پیشنهادهای بیشتر برای انجام بازی:

برای اینکه بازی را سخت کنید از کودک بخواهید تا با چشمانی بسته، چند چیز را از مکان¬های مختلف جمع کند. یا بدون اینکه چشم خود را باز کند از یک مکان به مکان دیگر برود.

از کودکان بخواهید تا نقشه¬ای از اطراف محلی که زندگی می¬کنند ترسیم کنند. اینکه نقشه ای از خانه تا مثلا نزدیکترین فروشگاه نزدیک منزل یا پارک نزدیک خانه را ترسیم کنند. به کودکان میتوانید درباره محل زندگی، خانه، کوچه، خیابان اصلی، اتوبان، شهر، کشور و نظایر آن بگویید. این یک تصویر کلی برای بچه های بزرگتر ایجاد می کند.

کشیدن نقشه ذهنی می تواند برای بزرگسالان هم جالب باشد. ما به عنوان بزرگسال آیا قادریم درباره خانه های یک کوچه که محل سکونت ماست بگوییم؟ چند خانه بین خانه ما تا سر خیابان وجود دارد؟ از خانه ما تا خیابان اصلی آیا مدرسه، اتوشویی، املاک، نانوایی و … وجود دارد؟ چند کوچه باید رد کنیم تا به مدرسه برسیم؟

واقعیت این است که در اکثر مواقع ما بزرگسالان هم نقشه ذهنی دقیقی نداریم. این تمرین می تواند برای بزرگسالان هم آموزنده باشد.

 

در این بازی کودک چه چیزی فرا می‌گیرد؟

کودکان از محل قرار گرفتن اشیا موجود در اطراف و در ارتباط با خود و اجسام دیگر آگاه می¬شوند.
Search

مطالعه نمایید:

سایر مطالب
تمرین صبر با بازی ، بازی برای تمرین بازداری پاسخ

لیوانهای شفاف

نویسنده بازی : فاطمه موسوی بصیرت دسترسی به بازی : رایگان خرید اشتراک این بازی برای کدام گروه سنی طراحی شده است ؟ بازی برای

Read More »
این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید:

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *